Квантовохімічне моделювання протолітичної рівноваги гістаміну при взаємодії з поверхнею кремнезему - Кравченко, А.А.; Гребенюк, А.Г.; Лобанов, В.В.; Дем’яненко, Є.М. (Поверхность, 2012)
Методом функціоналу густини з використанням розширеного базисного набору проведено квантовохімічний аналіз будови та протолітичних властивостей структур, які можуть утворюватися на межі поділу фаз кремнезем – вода за участю молекули гістаміну. Quantum chemical analysis of the structure and protolytic properties of the species probably formed at the silica-water interface involving histamine molecule has been carried out by means of density functional theory method with use of expanded basis set.