Spectroscopy of heterophase plasma of electric ARC discharge between W and Mo electrodes - Lebid, A.V.; Veklich, A.N. (Вопросы атомной науки и техники, 2018)
This paper deals with spectroscopy of plasma of electric arc discharge between tungsten and molybdenum
electrodes. Spectrum of electric arc discharge between metal electrodes usually contains atomic lines of metals,
which can be used for plasma diagnostics. In case of high-melting metals such as tungsten and molybdenum, not
only line spectrum, but also continuous emission are observed. The attempts of simulation of such continuous
emission and comparison with experimentallyobtained spectrum were performed. Розглядаються особливості спектроскопії плазми електродугового розряду між вольфрамовими або
молібденовими електродами. Спектр електричної дуги між металевими електродами, як правило, містить
лінії атомів металу. У випадку тугоплавких металів вольфраму та молібдену спостерігається не лише
лінійчатий, але і неперервний спектри. Пропонуються результати моделювання такого неперервного спектра
та його порівняння з експериментально зареєстрованим спектром. Рассматриваются особенности спектроскопии плазмы электродугового разряда между вольфрамовыми
или молибденовыми электродами. Спектр электрической дуги между металлическими электродами, как
правило, содержит линии атомов металла. В случае тугоплавких металлов вольфрама и молибдена
наблюдается не только линейчатый, но и непрерывный спектры. Предлагаются результаты моделирования
такого непрерывного спектра и сравнение его с экспериментально зарегистрированным спектром.