Імплементація csp-концепцій для інтелектуального аналізу даних нафтогазової предметної області - Випасняк, Л.І.; Шпакодрай, Б.І.; Шекета, В.І. (Інститут програмних систем НАН України, 2008)
Представлено аналіз проблеми застосування CSP-концепції для виконання інтелектуального аналізу даних засобами технології Constraint Logic Programming. Введено формально-логічне обґрунтування процедури ефективного керування множиною обмежень на прикладі задачі нафтогазової предметної області In this paper the analysis of CSP conception implementation problem for intelligible data analysis by means of Constraint Logic Programming is presented and formal logical substantiation of effective control routine for constraints set is introduced on the base of example data from oil&gas subject domain.