З когорти подвижників - Барабаш, М. (Слово і Час, 2013)
19 лютого 2013 р. в Інституті Івана Франка НАН України відбулася наукова конференція,
присвячена 90-річчю від дня народження Мирослава Олександровича Мороза (1923–2006) –
українського літературознавця, фольклориста, бібліографа, біографа, франкознавця й лесезнавця,
дійсного члена Наукового товариства ім. Шевченка, колишнього завідувача відділу франкознавства
Львівського відділення Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка, на базі якого й створено інститут, що
виступив організатором цієї конференції.