Тарас Шевченко в європейському літературному полілозі (Передні міркування до теми) - Барабаш, Ю. (Слово і Час, 2013)
Стаття містить розгляд – у пропедевтичному, почасти полемічному плані – деяких літературно-
історичних і методологічних проблем, які, на думку автора, є посутньо важливими для
багатоаспектної розробки означеної теми. The article offers propedeutic, rather polemical analysis of historical, literary and methodological
problems which, in the author’s opinion, could be of signifi cant importance for multiple investigation
of the topic of discussion. В статье рассматриваются – в пропедевтическом,
отчасти полемическом плане – некоторые
литературно-исторические и методологические
проблемы, которые, по мнению автора, являются
существенно важными для многоаспектной
разработки заявленой темы.