Художня інтерпретація національної ідеї в українській поезії кінця ХІХ - початку ХХ ст.: світоглядно-естетична парадигматика - Камінчук, О. (Слово і Час, 2013)
У статті досліджується художня інтерпретація національної ідеї в українській поезії межі століть.
Простежено соціокультурний аспект осмислення національної ідеї, особистісна парадигма
світоглядно-естетичної інтерпретації національної ідеї та її сакралізація. The article examines the artistic interpretation of the national idea in Ukrainian poetry at the turn of
the century. It analyzes the social and cultural aspects of the national idea’s comprehension, as well
as individual paradigms of its ideological and aesthetic privatization and sacralization. В статье исследуется художественная
интерпретация национальной идеи в украинской
поэзии рубежа веков. Прослежен социокультурный
аспект осмысления национальной идеи, личностная
парадигма мировоззренческо-эстетической
интерпретации национальной идеи и ее сакрализация.