Страсті за Білосніжкою, або Про феномен інтермедіального коловороту - Дубініна, О. (Слово і Час, 2013)
У статті подано компаративний аналіз декількох версій сюжету про Білосніжку – чарівної казки
братів Грімм 1812 р., популярного мультфільму “Білосніжка та сім гномів” В. Діснея 1937 р.,
постмодерністського іронічного роману “Білосніжка” Д. Бартельма 1967 р. Мета дослідження –
виявити модуси взаємовпливу та взаємообміну двох медіа – літератури й кіно. The essay presents a comparative analysis of several versions of Snow White plot: fairy tale version
by Brothers Grimm (“Snow White”, 1812), popular cartoon version by Walt Disney (“Snow White and
Seven Dwarfs”, 1937), and postmodern ironic literary version by Donald Barthelme (“Snow White”,
1967). The objective of this research was to investigate the modes of interference and interchange
between two media – literature and cinema. В статье представлен компаративный анализ
нескольких версий сюжета о Белоснежке: волшебной
сказки братьев Гримм 1812 г., популярного
мультфильма “Белоснежка и семь гномов”
У. Диснея 1937 г., постмодернистского иронического
романа “Белоснежка” Д. Бартельма 1967 г. Цель
исследования – выявить модусы взаимовлияния и
взаимообмена двух медиа – литературы и кино.