"Злочин і кара" Ф. Достоєвського і "Заповіт батьків" В. Винниченка: стратегії перекодування класичного дискурсу - Брайко, О. (Слово і Час, 2013)
У статті розглянуто трансформацію художніх особливостей класичного твору – сюжетних
ситуацій, інтертекстуальних відсилань, стильових особливостей трактування теми. Висвітлено
зв'язок роману Винниченка з тогочасним марксистським дискурсом як конструктивний чинник
поетики українського письменника. The paper focuses on the transformation of the parameters of classical texts, that is, plot collisions,
intertextual references, stylistic projections of the main theme etc. The author sheds light on the
relations between Vynnychenko’s novel and the then Marxist discourse, the latter being one of the
crucial structural factors of the Ukrainian writer’s poetics. В статье рассмотрена трансформация художественных
особенностей классического произведения – сюжетных
ситуаций, интертекстуальных отсылок, стилевых
особенностей трактовки темы. Отражена связь романа
Винниченко с тогдашним марксистским дискурсом как
конструктивный фактор поэтики украинского писателя.