Мовностильовий вимір художньої моделі світу у прозі Богдана Нижанківського - Мочкодан, І. (Слово і Час, 2013)
У статті розглянуто специфіку мовностильового виміру у відображенні художньої моделі
світу оповідань Б. Нижанківського, здійснено спробу виявити лексичні засоби, що формують
індивідуально-мовну картину світу письменника, простежено їх роль у творенні образів та
характерів персонажів. The paper deals with the linguostylistic specifi cs of the fictional world model in B. Nyzhankivsky’s
short stories. An attempt is made to find out lexical means that form the writer’s language picture of
the world and to defi ne their role in the creation of images and literary characters. В статье рассмотрена специфика лингво-стилевого
измерения в отражении художественной модели мира
рассказов Б. Нижанкивского, осуществляется попытка
выявить лексические средства, которые формируют
индивидуально-языковую картину мира писателя,
прослеживается их роль в создании образов и характеров
персонажей.