Присудження почесного звання доктора honoris causa професору Володимиру Мусійовичу Гуньку - Туров, В.В.; Лебода, Р. (Поверхность, 2013)
25 вересня 2013 р. на засіданні Сенату Університету Марії Кюрі-Склодовської у
м. Любліні (Польща) було прийнято постанову про присудження завідувачу відділом
Інституту хімії поверхні ім. О.О. Чуйка НАН України професору Володимиру
Мусійовичу Гуньку титулу доктора honoris causa Університет Марії Кюрі-Склодовської (УМКС) за видатний внесок у розвиток фізичної хімії, Урочиста церемонія вручення В.М. Гуньку грамоти доктора honoris
causa УМКС відбулась 27 листопада 2013 року.