З українсько-скандинавських літературних взаємин: О. Кобилянська і Є.-П. Якобсен - Саєнко, В. (Слово і Час, 2013)
У статті висвітлено один з актуальних аспектів світової величі О. Кобилянської – інтенсивна рецепція досвіду північноєвропейських літератур і духовна суголосність із художньою практикою славетного данського прозаїка Є.-П. Якобсена. The article studies one challenging aspect of Olha Kobylianska’s oeuvre, namely, the renowned writer’s constant recurrence to the experience of Northern European literatures and her spiritual unity with the literary praxis of a famous Danish writer Jens Peter Jacobsen. 150-летнему юбилею О. Кобылянской посвящена статья, в которой исследуется один из актуальных аспектов мирового значения творчества писательницы, проявившегося в интенсивной включенности в опыт североевропейских литератур и духовную общность с художественной практикой знаменитого датского прозаика Е.-П. Якобсена.