Життя та доля в романістиці Євгена Пашковського - Пастух, Т. (Слово і Час, 2013)
Автор розглядає п’ять романів Євгена Пашковського й виокремлює провідні мотиви та жанрові
особливості романістики письменника. Також простежує творчу еволюцію митця в контексті
розвитку естетичних форм, що виявляють сутність його письма. In order to single out the key motifs and genre peculiarities of Yevhen Pashkovsky’s novels, the
author analyzes five novels created by the Ukrainian writer. He also traces Pashkovsky’s artistic
evolution and locates it within the development of aesthetic forms which expose the essence of his
manner of writing. Автор рассматривает пять романов Евгения
Пашковского и выделяет главные мотивы и
жанровые особенности романистики писателя. Также
прослеживает творческую эволюцию художника в
контексте развития эстетических форм, которые
выявляют сущность его повествовательной манеры.