Художні тенденції романтизму і просвітництва в поезії Бориса Грінченка - Камінчук, О. (Слово і Час, 2013)
У статті розглянуто процес формування світоглядних і літературно-естетичних поглядів
Б. Грінченка у зв’язку з поетичною творчістю письменника. Поезія, що виявила внутрішній світ
автора, аналізується з погляду її образної й жанрово-стильової еволюції. The paper deals with the formation of Borys Hrinchenko’s worldview and aesthetic position, as well
as with their effect on his poetry. The development of Hrinchenko’s poetic metaphors, genres and
style gives key to his lyrical heritage. В статье рассмотрен процесс формирования
мировоззренческих и литературно-эстетических
взглядов Б. Гринченко в связи с поэтическим
творчеством писателя. Поэзия, обнаружившая
внутренний мир автора, анализируется с точки
зрения ее образной и жанрово-стилевой эволюции.