Борис Грінченко: рецепція "другорядних" українських письменників - Александрова, Г. (Слово і Час, 2013)
На основі літературно-критичних статей та епістолярної спадщини Б. Грінченка проаналізовано
його погляди на творчість “другорядних” українських письменників, які засвідчували зацікавлення
автора поточним літературним процесом, небайдужість до розвитку рідної літератури на засадах
високої художності. Basing on B. Hrinchenko’s literary criticism and letters, the paper sheds light on his views on
“second-rate” Ukrainian writers which are indicative of the author’s interest in current literary process
and in the development of Ukrainian literature on the foundations of high artistic merits. На основании литературно-критических
статей и эпистолярного наследия Б. Гринченко
анализируются его взгляды на творчество
“второстепенных” украинских писателей, которые
свидетельствуют о его заинтересованности
текущим литературным процессом,
неравнодушии к развитию родной литературы на
высокохудожественных началах.