Оцінка точності та прогноз параметрів обертання Землі методом сингулярного спектрального аналізу - Чолій, В.Я. (Кинематика и физика небесных тел, 2015)
Представлено результати моделювання, оцінку точності та прогноз рядів координат полюса та всесвітнього часу (UT1 – UTC) методом сингулярного спектрального аналізу. Відмінні характеристики точності прогнозування дозволяють рекомендувати метод для використання в геодинамічних задачах. Представлены результаты моделирования, оценка точности и прогноз рядов координат полюса и всемирного времени (UT1 – UTC) методом сингулярного спектрального анализа. Отличные характеристики точности прогнозирования позволяют рекомендовать метод для использования в геодинамических задачах. Modeling results, precision estimations and forecasting of the pole coordinates and Universal time (UT1 – UTC) series with the Singular Spectrum Analysis method are presented. Excellent forecasting capabilities of the method allow us to recommend SSA for the use in geodynamic applications.