"Подорож на Ай-Петрі": у пошуках автора - Бурлака, Г. (Слово і Час, 2014)
Низка публікацій 1990-х рр. утвердила традицію приписувати авторство оповідання “Подорож
на Ай-Петрі” М. Грушевському. У статті викладено аргументи, які заперечують таку версію. Проте
пошук реального автора триває. A number of publications of the 1990s established the attribution of the short story “The Trip to
Ai-Petri” to Mykhaylo Hrushevsky. The paper argues against this version. However, this does not put
an end to the search of the story’s real author. Публикации 1990-х годов утвердили традицию
приписывать авторство рассказа “Путешествие на Ай-Петри”
М. Грушевскому. В статье изложен ряд аргументов, которые
отрицают такую версию. Однако поиск реального автора
продолжается.