Дискретные УНЧ-моды в магнитосфере Земли вблизи минимума альвеновской частоты - Черемных, С.О.; Жук, И.Т. (Кинематика и физика небесных тел, 2017)
Получено уравнение малых колебаний для УНЧ-волн в магнитосфере Земли с учетом быстрой магнитозвуковой волны. С помощью этого уравнения исследован спектр дискретных альвеновских мод вблизи минимума альвеновской частоты. Отримано рівняння малих коливань для УНЧ-хвиль в магнітосфері Землі з урахуванням швидкої магнітозвукової хвилі. За допомогою цього рівняння досліджено спектр дискретних альвенівських мод поблизу мінімуму альвенівської частоти. The equation of small oscillations of ULF waves in the magnetosphere of the Earth was received taking into account the fast magnetosonic waves. The spectrum of discrete Alfven modes near the minimum Alfven frequency was investigated with the help of this equation.