Двойственные хромосферные потоки в окрестности солнечной поры - Лейко, У.М.; Кондрашова, Н.Н. (Кинематика и физика небесных тел, 2017)
На основе спектрополяриметрических наблюдений на франко-итальянском солнечном телескопе THEMIS (о. Тенерифе, Испания) изучены хромосферные лучевые скорости в маленькой поре и ее окрестностях на участке активной области NOAA 11024 размером 5". На основі даних спектрополяриметричних спостережень на франко-італійському сонячному телескопі THEMIS (о. Тенеріфе, Іспанія) досліджено хромосферні променеві швидкості у маленькій порі і її околі на ділянці активної області NOAA 11024 розміром 5". Chromospheric line-of-sight velocities in a small solar pore and its surroundings in a region of size 5" are studied. The spectropolarimetric observations were carried out with the French-Italian THEMIS telescope of the Instituto de Astrofisica de Canarias (Spaine, Tenerife).