Электролитический диод как преобразователь первичной информации - Ткач, В.В.; Бербец, Н.А.; Нечипорук, В.В. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Исходя из аналитического выражения вольт-амперной характеристики электролитического диода для произвольных концентраций доноров протона и гидроксила и с учетом сопряжения потоков различных ионов
выявлены характерные черты возможного преобразователя первичной информации. Показано качественное
совпадение экспериментального поведения электролитического диода с его теоретическим описанием. Виходячи з аналітичного виразу вольт-
амперної характеристики електролітичного діода для
довільних концентрацій донорів протону та гідроксилу і з урахуванням спряження потоків різних йонів виявлені характерні риси можливого перетворювача первинної інформації. Показано якісний збіг експериментальної поведінки електролітичного діода з його теоретичним описом. By getting analytic equation for currentvoltage
characteristics of electrolytic diode for arbitrary
concentrations of proton and hydroxyl donors and minding
the coupling of the flows of different ions, character features
of possible transformer of the primary information are
found out. Also the qualitative coincidence of experimental
behavior of electrolyte diode with its theoretical description
is established.