Тема праці у творчості Климентія Зіновієва і Григорія Сковороди - Меркулов, М. (Слово і Час, 2014)
Стаття присвячена темі праці у творчості двох відомих українських письменників доби бароко.
Шляхом порівняння байок Сковороди і віршів Климентія Зіновієва автор доходить висновку щодо
спільних і відмінних рис їхніх поглядів на працю як на один з основних елементів людського буття.
Основою дослідження стали збірки творів “Вірші і приповісті посполиті” Климентія Зіновієва та
“Басни харьковскія” Григорія Сковороди. This article explores the theme of labor in the works by two famous Ukrainian baroque writers.
The author compares the fables of Hryhoriy Skovoroda with the poems by Klymentiy Zynovyiv and
argues that the theme of labor as one of the basic elements of human existence makes a watershed
between the two artists. The investigation is based on the poetic collections “The Kharkiv Fables” by
H. Skovoroda and “Poems and National Stories” by K. Zynovyiv. Статья посвящена теме труда в творчестве двух
известных украинских писателей эпохи барокко. Сравнивая
стихи Зиновиева и басни Сковороды, автор делает
выводы относительно их взглядов на труд как один из
основополагающих элементов человеческого бытия.
Исследование базируется на следующих сборниках
сочинений: “Стихи и народные повести” Климентия Зиновиева
и “Басни Харьковские” Григория Сковороды.