Творчість Миколи Куліша в контексті експресіоністської "драми крику" - Ковальова, Т. (Слово і Час, 2014)
Схарактеризовано в загальних рисах особливості експресіонізму, зокрема драматургії;
проаналізовано творчість митців, які зробили вагомий внесок у розвиток нової драми. Розглянуто
доробок М. Куліша в контексті експресіоністської драми крику, акцентовано увагу на поняттях
чужості та алієнації у творчості драматурга. The paper outlines the basic features of expressionism, in particular of expressionist dramatics, and
analyzes the works of those artists that have made a major contribution to the development of the New
Drama. The author focuses on the dramatic oeuvre of Mykola Kulish putting it in the context of the
so called “scream drama”, and emphasizes the significance of the concepts “alien” and “alienation”
in the playwright’s works. Охарактеризовано в общих чертах экспрессионизм, в
особенности драматургию; проанализировано творчество
писателей, которые сделали весомый вклад в развитие
новой драмы. Рассмотрено наследие М. Кулиша в контексте
экспрессионистской драмы крика, акцентировано внимание
на понятиях чужести и алиенации в творчестве драматурга.