З епістолярної спадщини професора Івана Денисюка (листи до Г. Кочура та В. Чабаненка) - Кіраль, С. (Слово і Час, 2014)
У статті охарактеризовано окремі аспекти інформативно багатої та стилістично неповторної неопублікованої епістолярної спадщини Почесного професора Львівського національного університету імені Івана Франка І. О. Денисюка, які відкривають цікаві науково-біографічні факти з життя талановитого літературознавця, перекладача, фольклориста, висвітлюють його високі і шляхетні людські якості. Увазі читача пропонується листування Івана Денисюка із перекладачами та науковцями Г. Кочуром та В. Чабаненком. The article sheds light on certain aspects of informative and stylistically unique unpublished epistolary heritage of the Honorary Professor of Ivan Franko National University of Lviv I. Denysiuk. They reveal some interesting scientific and biographical facts from the life of a talented literary scholar, translator and folklorist, and highlight his noble human qualities. Readers are offered the correspondence that had passed between Ivan Denysiuk and scholars as well as translators G. Kochur and V. Chabanenko. В статье охарактеризованы отдельные аспекты информативно богатого и стилистически неповторимого неопубликованного эпистолярного наследия Почетного профессора Львовского национального университета имени Ивана Франко И. О. Денисюка, которые открывают интересные научно-биографические факты из жизни талантливого литературоведа, переводчика, фольклориста, освещают его высокие и благородные человеческие качества. Вниманию читателя предлагается переписка Ивана Денисюка с переводчиками и ученими Г. Кочуром и В. Чабаненко.