Определение энтальпий полиморфных превращений в некоторых силицидах и германидах редкоземельных металлов - Горбачук, Н.П. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Изучена возможность исследования фазовых превращений методом количественного дифференциального термического анализа. Определены температуры, энтальпии и энтропии обратимых полиморфных превращений
в соединениях NdSi1.8, GdSi1.88, DySi2, PrGe1.8, GdGe1.5, HoGe1.5, LuGe1.5. Вивчено можливість досліджень фазових перетворень методом кількісного диференціального термічного аналізу. Визначено температури, ентальпії і ентропії оборотних поліморфних перетворень у сполуках NdSi1.8, GdSi1.88 , DySi2, PrGe1.8 ,
GdGe1.5 , HoGe1.5, LuGe1.5. The possibility of investigation phase
transformation by quantitative differential thermal method was study. The temperature enthalpy and entropy
of polymorphic transformation in NdSi1.8, GdSi1.88,
DySi2, PrGe1.8, GdGe1.5, HoGe1.5, LuGe1.5 was determinated.