Шевченко як духовна призма: національна онтологія українського шістдесятництва - Тарнашинська, Л. (Слово і Час, 2014)
Теза Д. Чижевського – шукати значення Шевченка у сфері естетичній – стала визначальною
в дослідженні національної онтології українського шістдесятництва. У статті розглядаються
проекції Шевченкового слова у творчості літературного покоління шістдесятників. D. Chyzhevsky’s proposition of looking for aesthetic grounds of Shevchenko’s signifi cance became
a turning point in the scientific exploration of national ontology typical of Ukrainian art of the 1960s.
The article explores the projections of Shevchenko’s works in the literary texts by the representatives
of the 1960s generation. Тезис Д. Чижевского – искать значение Шевченко
в сфере эстетической – стал определяющим в
исследовании национальной онтологии украинского
шестидесятничества. В статье рассматриваются
проекции слова Шевченко в творчестве литературного
поколения шестидесятников.