Оптимізація диспозиції відеокамер для забезпечення максимальної точності обчислення координат природних і штучних атмосферних об’єктів при стереоспостереженнях - Козак, П.М.; Лапчук, В.П.; Козак, Л.В.; Івченко, В.М. (Головна астрономічна обсерваторія НАН України, 2018)
Розглядається задача оптимізації розміщення пари відеокамер для забезпечення максимальної точності обчислення радіуса-вектора та вектора швидкості природних та штучних об’єктів у атмосфері та ближньому навколоземному просторі за базисними телевізійними спостереженнями. Досліджується вплив роздільної здатності відеокамер та точності визначення положень спостережних пунктів на точність обчислення дальності до атмосферного об’єкта. Рассматривается задача оптимизации размещения пары видеокамер для обеспечения максимальной точности расчета радиуса-вектора и вектора скорости при родных и искусственных объектов в атмосфере и ближнем околоземном пространстве по базисным телевизионным наблюдениям. Исследуется влияние разрешающей способности видеокамер и точности определения положений наблюдательных пунктов на точность вычисления дальности до атмосферного объекта. The problem of optimization of video cameras couple disposition for providing maximal precision of radius-vector and velocity vector of natural and artificial objects in atmosphere and near earth space from double-station TV observations is considered. The influence of video cameras resolution and precision of determination of the observational points positions onto the distance to atmospheric object calculation precision is investigated.