Парадигма серця - буття - національна трансценденція в поезії Т. Шевченка - Яковина, О. (Слово і Час, 2014)
У статті йдеться про парадигмальні характеристики концепту серця в поезії Т. Шевченка.
Національний вимір концепту виявляється через трансцендентно-метафізичний синтез сучасного
й історичного, синтагми та парадигми образів. The article deals with the paradigmatic properties of the heart concept in the poetry of Taras
Shevchenko. Its national dimension is argued to be a result of transcendental and metaphysical
synthesis of modernity and history, as well as of paradigm and syntagma of various images. В статье речь идет о парадигматических
характеристиках концепта сердца в поэзии
Т. Шевченко. Национальное измерение концепта
проявляется в трансцендентально-метафизическом
синтезе современного и исторического, синтагмы и
парадигмы образов.