Оповідання Л. Андреєва "Тьма" і роман В. Винниченка "Заповіт батьків": трансформація літературного досвіду в актуальному рецептивному полі - Брайко, О. (Слово і Час, 2014)
У статті йдеться про контактно-генетичні зв’язки й типологічні відмінності творів російського і українського письменників. З'ясовано їхні літературні джерела, наративні особливості, взаємодію із читацьким рецептивним досвідом. The paper focuses on genetic contacts and typological divergences between the works of Russian and Ukrainian writers. The author traces literary sources, peculiarities of narration and the interaction with the receptive experience of the implicit reader typical for the works named above. В статье идет речь о контактно-генетических связях и типологических отличиях произведений русского и украинского писателей. Выяснены их литературные источники, нарративные особенности, взаимодействие с читательским рецептивным опытом.