Спостереження варіацій вертикальної складової сили тяжіння на території України в 1955-1997 pp. - Аксентьєва, 3.М.; Баленко, В.Г.; Булацен, В.Г.; Голубицький, В.Г.; Дичко, І.О.; Корба, П.С.; Шляховий, В.П.; Павлик, В.Г.; Плис, В.П. (Кинематика и физика небесных тел, 2002)
Зроблено критичний аналіз спостережень припливних варіацій сили тяжіння, виконаних Полтавською гравіметричною обсерваторією за останні 40 років на. території. України. Одержано параметри припливних хвиль, які слід вважати представницькими на епоху 1997 р.