Розподілене комп’ютерне документування голосових мовних фонограм - Кривонос, Ю.Г.; Крак, Ю.В.; Бармак, О.В.; Загваздін, О.С. (Інститут програмних систем НАН України, 2008)
Запропоновано підхід для розподіленого комп’ютерного документування мовних фонограм засідань. Проведено аналіз предметної області та зроблена постановка задачі. Побудована логічна модель інформаційної системи (ІС). Реалізований прототип ІС та окреслені необхідні дослідження для створення промислової версії ІС. n approach to the distributed application speech phonogram is suggested. The project domain analysis is given. The information systems logical model is constructed. The information system example is given.