Герменевтика туги, радості й жаху в поезії Т. Шевченка - Іванишин, П. (Слово і Час, 2014)
У статті автор досліджує літературно-герменевтичний потенціал поезії Т. Шевченка, водночас виявляючи художньо закодований національний сенс кількох екзистенціалів – туги, радості, жаху. In this article, the author focuses on literary and hermeneutic potential of Taras Shevchenko’s poetry, thereby exploring the literary equivalents of his chief existential experiences, such as melancholy, joy and horror. В статье автор исследует литературно-герменевтический потенциал поэзии Т. Шевченко, показывая художественно закодированный национальный смысл нескольких экзистенциалов – тоски, радости, страха.