Козацька Україна в поезії Т. Шевченка - Щербак, В. (Слово і Час, 2014)
У статті висвітлено образ козацької України в поетичній спадщині Т. Шевченка. Проаналізовано
історичні джерела, які він використовував, та реалії сучасної поетові епохи. Увага акцентується
на творах, що відображали найяскравіші події та явища козацької доби. The paper deals with the image of Cossack Ukraine in Taras Shevchenko’s poetry. The author
analyzes the historical sources used by the poet, and the facts of everyday life typical of his time. Chief
attention is paid to the works that touch upon the most vivid events and phenomena of the Cossack era. В статье освещено создание образа казаческой Украины
в поэтическом наследии Т. Шевченко. Проанализированы
исторические источники, которые он использовал, а также
реалии современной поэту епохи. Внимание акцентируется на
произведениях, в которых отражены наиболее яркие события
и явления казаческого периода в украинской истории.