"…І став сонет здобутком революцій…" (сонетарій Євгена Маланюка і дещо навколо нього) - Салига, Т. (Слово і Час, 2014)
Серед розмаїтості поетичних жанрів у творчості Є. Маланюка сонет – одна з основних форм.
Сонетярство Князя поезії автор аналізує в контексті сонетної творчості поетів-неокласиків,
зокрема М. Зерова, М. Рильського, Ю. Клена. Звертається увага на жанрові видозміни,
Маланюкове експериментування, національні особливості жанру тощо. Sonnet is one of the basic forms among the variety of genres practiced by Ye. Malaniuk. The author
of the paper analyzes the sonnets by “The Prince of Poetry” in the context of other sonnets written
by neoclassicist poets, including M. Zerov, M. Rylsky, Yu. Klen. Attention is also drawn to the genre’s
modifications, Malaniuk’s experiments in this realm, national features of sonnet genre etc. Среди многообразия поэтических жанров творчества
Е. Маланюка сонет – одна из основных форм. Сонетарий Князя
поэзии автор анализирует в контексте поэтов-неоклассиков,
в частности М. Зерова, М. Рыльского, Ю. Клена. Обращено
внимание на жанровые видоизменения, экспериментирование
Маланюка, национальные особенности и т. п.