Архетипові моделі в новелістиці Марка Черемшини - Лях, Т. (Слово і Час, 2014)
У статті розглядається художнє втілення архетипових моделей відродження, індивідуації, гри,
libido в новелістиці Марка Черемшини відповідно до вчення аналітичної психології К.-Ґ. Юнґа.
Наголошено на тому, що архетипові моделі зреалізовано через використання фольклорно-
міфологічних елементів. The article traces the Jungian archetypes of revival, individuation, play and libido in Marko
Cheremshyna’s short stories. The author stresses that those archetypal models are articulated by
means of folklore and myth elements. В статье рассматривается художественное воплощение
архетипных моделей возрождения, индивидуации, игры, libido
в новеллистике Марка Черемшины в соответствии с учением
аналитической психологии К.-Г. Юнга. Акцентировано на том,
что архетипные модели реализируются через использование
фольклорно-мифологических элементов.