Результати спектрополяриметричних спостережень планет та галілеєвих супутників Юпітера в протистояння 1986, 1988 та 1989 pp. - Мороженко, О.В. (Кинематика и физика небесных тел, 2001)
Приведені результати спектрополяриметричних вимірювань світла Марса (1986 р.), Юпітера (1986—1989 рр.), Урана (1986 р.) та галілеєвих супутників Юпітера (1986 р.). Показано, що: 1) після 20 серпня 1986 р. на Марсі мала місце малопотужна пилова буря; 2) середня кількість метану над хмаровим шаром центральної частини диска Юпітера (розміром 13.5") становила 25 м-амагат у 1986 р., 35.3 у 1988 р. та 28.2 у 1989 р., а верхня межа хмарового шару EZ знаходиться вище від верхньої межі хмарового шару SEB та NEB на 0.7Нg (Нg — шкала висот газової складової); 3) навіть при фазовому куті 3° ступінь поляризації Урана не перевищує +0.2 %; 4) при фазовому куті 0.5° ступінь поляризації становив 0.25±0.02 % для Ганімеда та Європи і 0.35±0.02 % для Каллісто та Іо. Площини поляризації та розсіяння, складали кут 126— 138°. Не було помічено змін поляризуючих властивостей Іо при його русі по орбіті (протягом 3 год).