Типологія внутрішньотекстових адресатів ліричного твору - Назарець, В. (Слово і Час, 2014)
На матеріалі понад 2600 адресованих поетичних текстів української поезії ХІХ – ХХ ст. досліджується проблема внутрішньотекстового адресата ліричного твору. Основну увагу приділено розробці принципів типологічного узагальнення образу внутрішньотекстового адресата та виокремлення його структурно-семантичних типів за ознаками: персоналізованості адресації, суб’єктної приналежності адресації, текстуального вияву адресації. On the basis of more than 2600 samples of Ukrainian addressed poetry of the 19th and 20th centuries, the paper explores the profile of intertextual addressees in poetic texts. The author pays special attention to the principles of the intertextual addressee’s typologization and to the structuralsemantic classification of addressees according to the personalization of addressing, its subjectivity and specific textual manifestations. На материале более 2600 адресованных поэтических текстов украинской поэзии XIX – ХХ веков исследуется проблема внутритекстового адресата лирического произведения. Основное внимание уделяется разработке принципов типологического обобщения образа внутритекстового адресата и выделению его структурно- семантических типов по признакам: персонализации адресации, субъектной принадлежности адресации, текстуального проявления адресации.