Порівняльний аналіз моделей тропосферної затримки радіосигналу - Тегза, І.М.; Швалагін, I.В. (Кинематика и физика небесных тел, 2001)
Зроблено детальний аналіз восьми моделей, які використовуються для передбачення тропосферної затримки радіосигналу. Розглянуто допуски і наближення та специфічні особливості кожної моделі. Зроблено оцінку кожної моделі для гідростатичного, вологого компонента та загальної атмосферної поправки, оцінку виконання семи функцій відображення для гідростатичного та вологого компонента затримки на основі даних аерологічного зондування атмосфери в шести пунктах України. Зроблено порівняння з результатами, отриманими іншими дослідниками. Дано рекомендації щодо застосування тієї чи іншої моделі та вказано можливі шляхи їх вдосконалення.