Порівняння різних методів описання зовнішнього гравітаційного потенціалу планет-гігантів - Завізіон, О.В. (Кинематика и физика небесных тел, 2001)
Приведено порівняння методів описання гравітаційних потенціалів планет-гігантів у формі двох моделей: системи неоднорідних дисків і двоточкової моделі, параметри яких визначені для планет-гігантів. Динамічні характеристики планет-гігантів взяті з даних астрономічних спостережень.