Провідні мотиви та ідеї латиномовної літератури XVI - XVIII ст. - Трофимук, М. (Слово і Час, 2014)
У статті викладено спостереження над провідними мотивами творів латинською мовою XVI– XVIII ст., які стосуються історії України. The article presents observations on the key motifs in Neo-Latin literary works of the 16th-18th centuries dealing with Ukrainian history. В статье изложен перечень главных мотивов латиноязычных произведений XVI–XVIII вв., касающихся истории Украины.