Варіації кросовера в магнітних СР-зорях - Халак, В.Р. (Кинематика и физика небесных тел, 2001)
В рамках моделі точкових джерел поля з «віртуальними» магнітними зарядами, розташованими в тілі зорі, знайдено залежність кросовера в магнітних хімічно пекулярних зорях від фази твердотільного обертання зорі для. випадку центрованого симетричного магнітного диполя. Ця залежність добре узгоджується з даними, отриманими раніше. В рамках модели точечных источников поля с «виртуальными» магнитными зарядами, расположенными в теле звезды, установлено зависимость кроссовера в магнитных химически пекулярных звездах от фазы твердотельного вращения звезды для случая центрированного симметричного магнитного диполя. Эта зависимость хорошо согласуется с данными, полученными ранее. The dependence of crossover in magnetic CP stars on the phase of star's rigid rotation is found for the case of central symmetric magnetic dipole within the framework of the point field sources model of point field sources with «virtual» magnetic charges located in the stellar body. This dependence is in accord with the results of previous studies.