Творча доля Наталени Королевої як об'єкт маргінального - Венгринюк, Х. (Слово і Час, 2014)
У статті проаналізовано життя і творчість Н. Королевої як об’єкт маргінального. Особливу увагу звертаємо на автобіографічні повісті “Без коріння” та “Предок”. Демонструємо, що саме життя авторки становить окрему царину дослідження. Поняття маргінальності висвітлене на основі теоретичних засад філософів-постструктуралістів. The article analyzes Natalena Koroleva’s life and work as an object of marginal. Particular attention is paid to the autobiographic narratives “Rootless” (“Без коріння”) and “Ancestor” (“Предок”). We demonstrate that the author’s life itself constitutes a separate field of research. The notion of marginality is explained on the basis of philosophers-poststructuralists’ theoretical principles. В статье рассматривается жизнь и творчество Наталены Королевой как объект маргинального. Особенное внимание обращено на автобиографические повести “Без корней” и “Предок”. Продемонстрировано, что сама жизнь автора и является отдельной плоскостью для исследования. Важно, что понятие маргинала исследуется на основе теоретических принципов философов-постструктуралистов.