Топос кіно в літературі США (ідеологічний аспект) - Денисова, Т. (Слово і Час, 2014)
У статті проаналізовано низку романів відомих американських авторів, предметом яких стає
кіно як феномен національного мистецтва. У літературному творі письменники зосереджуються
на природі, історії, а головне – функціонуванні кіно як своєрідного естетичного вираження
“американської мрії”, провідної ідеологеми американської ментальності. The article analyzes a number of novels by famous American authors which focus on cinematography
as a national art phenomenon. In their literary works, the writers focus on nature, history, and, primarily,
on the functioning of cinematography as a peculiar aesthetic expression of the American dream, the
fundamental ideologeme of American mentality. В статье анализируются романы известных американских
авторов, предметом которых служит кино как феномен
национального искусства. В литературном произведении
писатели сосредоточены на природе, истории, а главное –
функционировании кино как своеобразного эстетического
выражения “американской мечты”, основополагающей
идеологеме американской ментальности.