Розмова без слів: роль візуальних засобів невербальної комунікації у прозі Івана Франка з любовним сюжетом - Горошко, І. (Слово і Час, 2014)
У статті проаналізовано специфіку візуальних засобів невербаліки як непрямих форм
психологічного зображення любовних стосунків у прозі І. Франка. Основну увагу зосереджено
на елементах кінесики (вирази очей, обличчя, хода), проксеміки (просторова орієнтація) та
зовнішнього вигляду (фізіономіка, одяг та його колір, зачіска). The article analyzes the specifics of visual means of nonverbal communication as indirect forms
of psychological representation of love relationships in Franko’s prose. The main focus is on the
elements of kinesics (facial and eye expression, gait), proxemics (spatial orientation) and appearance
(physiognomy, clothing and its color, hair style). В статье рассматривается специфика визуальных
средств невербалики как косвенных форм психологического
изображения в воспроизведении любовных отношений в
прозе И. Франко. Выделяются и детально анализируются
элементы кинесики (выражение глаз, лица, походка),
проксемики (пространственная ориентация) и внешнего вида
(физиогномика, одежда и ее цвет, прическа).