Невідомий спогад про Михайла Грушевського - Бурлака, Г. (Слово і Час, 2014)
Публікація вводить у науковий ужиток виявлений в архіві матеріал про знайомство й подальші
взаємини Михайла Грушевського з Григорієм Коваленком-Коломацьким. Спілкування цих
активних учасників українського руху висвітлює тогочасний історичний контекст, культурне й
наукове середовище, а отже, доповнює наші знання про розвиток українства в кінці ХІХ – на
початку ХХ століть. The publication introduces into scientific use the materials found in an archive regarding the
acquaintance and subsequent relationship of Mykhailo Hrushevsky and Grygoriy Kovalenko-
Kolomatsky. The correspondence of these active members of the Ukrainian movement throws light
upon the historical context of that time, cultural and scientific environment, and thus adds to our
knowledge of the development of Ukrainian nation in the late 19th – early 20th centuries. Публикация вводит в научный оборот обнаруженый в архиве
материал о знакомстве и дальнейшем сотрудничестве Михаила
Грушевского с Григорием Коваленко-Коломацким. Общение
этих активных участников украинского движения освещает
исторический контекст, культурную и научную жизнь, дополняя
таким образом наши знания о развитии украинства в конце
XIX – начале ХХ веков.