Жанр трагікомедії в українській класичній драматургії - Мороз, Л. (Слово і Час, 2014)
У статті йдеться про визначальні жанрові особливості трагікомедії та обґрунтовано доцільність
уживання цього жанрового визначення щодо низки українських п’єс, традиційно трактованих як
комедії чи мелодрами. The paper focuses on the basic genre parameters of tragicomedy and substantiates the use of
this genre definition in respect to a number of Ukrainian plays traditionally treated as comedies or
melodramas. В статье рассмотрены основные жанровые
особенности трагикомедии, обоснована
целесообразность употребления этого жанрового
определения применительно к ряду украинских
пьес, которые традиционно трактуются как
комедии или мелодрамы.