Дослідження меж застосування моделі Остапенка до моделювання магнітного поля у внутрішній магнітосфері Землі - Верхоглядова, О.П.; Панченко, М.Г. (Кинематика и физика небесных тел, 2000)
При аналізі даних супутникових вимірювань виникає проблема адекватного моделювання магнітного поля у внутрішній магнітосфері Землі. Дана робота присвячена пошуку просторових областей магнітосфери, у яких величина модельної індукції магнітного поля, обчислена за моделлю Ос-тапенка, узгоджується з експериментальними даними магнітометричних вимірювань супутника «Інтербол-1» за 1997 р. При анализе данных спутниковых измерений возникает проблема адекватного моделирования магнитного поля во внутренней магнитосфере Земли. Данная работа посвящена поиску пространственных областей магнитосферы, в которых величина модельной индукции магнитного поля, вычисленная по модели Остапенко, согласуется с экспериментальными данными магнитометрических измерений спутника «Интербол-1» за 1997 г. Analysis of satellite data raises the problem of modeling magnetic field in the inner magnetosphere of the Earth. This study deals with those magnetosphere regions where the Ostapenko model values are in good agreement with experimental data. The measurements made with Interball-1 in 1997 are used.