Альтернативный метод решения кинетического уравнения переноса в стационарном случае - Шахов, Б.А. (Кинематика и физика небесных тел, 2000)
В отличие от метода решения стационарного кинетического уравнения переноса, основанного на разложении функции распределения частиц в ряд по сингулярным функциям Кейза, предлагается метод, основанный на преобразовании Фурье. Полученные математические соотношения позволяют провести до конца обратное преобразование Фурье и получить точное аналитическое решение кинетического уравнения, переноса в стационарном случае, которое содержит только элементарные функции и интегралы от них. На відміну від методу розв’язання стаціонарного кінетичного рівняння переносу, що базується на розкладі функції розподілу часток у ряд за сингулярними функціями Кейза, пропонується метод, що базується на перетворенні Фур'є. Отримані математичні співвідношення дозволяють довести до завершення обернене перетворення Фур'є та отримати точний аналітичний розв'язок кінетичного рівняння переносу у стаціонарному випадку, який складається лише з елементарних функцій та інтегралів від них. In contrast to the method of the stationary kinetic transport equation based on the expansion of the distribution function of particles in terms of singular Case functions, we propose a method based on the Fourier transformation. The mathematical relations derived in this paper cdlow one to bring the inverse Fourier transformation to completion and to receive an exact ancd.yti.ccd solution of the kinetic transport equation in a stationary case which contains only elementary functions and definite integrals of them.