Дольник Василя Герасим'юка в контексті тенденцій вісімдесятництва - Афанасьєва, В. (Слово і Час, 2014)
У статті порушено проблему розвитку українського дольника у 80–90-х роках ХХ століття,
розглянуто ритмічну палітру поезії Василя Герасим’юка та місце дольника серед інших розмірів,
досліджено ритмічний тип і форми дольника у творчості поета. The article raises the issue of the evolution of Ukrainian accentual verse in 1980 and 1990s. It
analyzes the rhythmic variety of Vasyl Herasymyuk’s poetry and the place of accentual verse among
other meters, and also defines rhythmic types and forms of accentual verse in the poet’s oeuvre. В статье поднята проблема развития украинского дольника в
1980–1990-х годах, рассмотрена ритмичная палитра поэзии Василия
Герасимьюка и место дольника среди других размеров, исследованы
ритмический тип и формы дольника в творчестве поэта.