Конфокальна мікроскопія у центрі користування унікальними приладами при Інституті харчової біотехнології та геноміки НАНУ - Блюм, Я.Б.; Шеремет, Я.О.; Красиленко, Ю.А.; Ємець, А.І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Показані можливості використання потенціалу конфокальної мікроскопії для біологічних та біомедичних досліджень у
Центрі колективного користування коштовними приладами при Інституті харчової біотехнології та геноміки НАН України.
Розглянуто основні принципи конфокальної мікроскопії та історія її становлення. Охарактеризовано принцип роботи конфокального мікроскопа LSM 510 META (Carl Zeiss, Німеччина) та продемонстровано його переваги. Наведені приклади використання можливостей конфокального мікроскопа фахівцями відділу геноміки та біотехнології Інституту харчової біотехнології та геноміки, а також інших наукових установ. Показаны возможности использования потенциала
конфокальной микроскопии для биологических и биомедицинских исследований в Центре коллективного
пользования ценными приборами при Институте пищевой биотехнологии и геномики НАН Украины. Рассмотрены основные принципы конфокальной микроскопии и история ее становления. Охарактеризован
принцип работы конфокального микроскопа LSM 510
META (Carl Zeіss, Германия) и продемонстрированы
его преимущества. Приведены примеры использования
возможностей конфокального микроскопа специалистами отдела геномики и биотехнологии Института пищевой биотехнологии и геномики, а также других научных
учреждений. The paper describes the possibilities for confocal microscopy usаge in biological and biomedical investigations in the Centre of Collective Exploitation of Cost Expensive Equipment at the Institute of Food Biotechnology and Genomics of National Academy of Sciences of Ukraine. Main principles of confocal microscopy and history of its establishment are considered. Principle of confocal microscope LSM 510 META (Carl Zeiss, Germany) operation is characterized and its advantages for conducting of investigations in the fields of cell biology, genomics, biomedicine and biotechnology are described. The examples of confocal microscope application by staff of the Department of Genomics and Biotechnology of the Institute and other scientific organizations are presented.