Стан та проблеми України в контексті розвитку ринків високотехнологічних товарів та послуг - Федулова, Л.І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Виявлено характерні тенденції та встановлено проблеми розвитку високотехнологічного сектора економіки України. Проаналізовано фактори, які впливають на місце України на світовому ринку високотехнологічних товарів та
послуг. Розроблено прогнозні напрями розвитку ринку українських високотехнологічних товарів та запропоновано
заходи щодо їх реалізації. Выявлены характерные тенденции и установлены
проблемы развития высокотехнологического сектора
украинской экономики. Проанализированы факторы, которые определяют место Украины на мировом рынке высокотехнологических товаров и услуг. Разработаны прогнозные направления развития рынка высокотехнологических товаров и услуг, предложены мероприятия по их
реализации. Characteristic tendencies are exposed and problems of the development of highly technological sector of Ukrainian economy are set. Factors determining the place of Ukraine in the world market of highly technological commodities and services are analysed. Prospective directions of highly technological commodities and services market progressing are developed, measures on their realization are offered.