Influence of personal relationships to conflict - Hasanov, H.; Sultanova, R. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
In this research document main theories of culture are investigated, based on which it will be explained how personal relationships can play a vital role in management of conflicts. International approaches to conflict resolution were investigated and the information received was systematically analysed and presented as an instruction that can be used to manage hotel facilities as well as with other industrial enterprises. However, it is important to note that most managers may face a number of serious problems in their workperformance, because they do not know vital role of personal cultural backgrounds. From this point of view, the article is a scientific novelty in terms of explanation of the concept of conflict, solving its problems and conducting awareness-raising work on this topic. У статті досліджуються основні теорії культури, на основі яких пояснено, як особисті відносини можуть грати життєво важливу роль в управлінні конфліктами. Були вивчені міжнародні підходи до вирішення конфліктів, а отримана інформація систематично аналі¬зувалася і представлялася у вигляді інструкції, яка може використовуватися для управління готельними об'єктами, а також іншими підприємствами. Однак важливо відзначити, що більшість керівників можуть зіткнутися з низкою серйозних проблем на своїй роботі, оскільки вони не знають життєвої ролі особистого культурного фону. Таким чином, ця стаття містить наукову новизну з точки зору пояснення концепції конфлікту, рішення його проблем і проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи по цій темі. В статье исследуются основные теории культуры, на основе которых объяснено, как личные отношения могут играть жизненно важную роль в управлении конфликтами. Были изучены международные подходы к разрешению конфликтов, а полученная информация систематически анализировалась и представлялась в виде инструкции, которая может использоваться для управления гостиничными объектами, а также другими промышленными предприятиями. Однако важно отметить, что большинство руководителей могут столкнуться с рядом серьезных проблем на своей работе, поскольку они не знают жизненной роли личного культурного фона. Таким образом, эта статья является научной новизной с точки зрения объяснения концепции конфликта, решения его проблем и проведения информационно-разъяснительной работы по этой теме.